Liikunta- ja kehonhuoltopalvelut

Hieronta

Ammattitaitoista hierontaa

Hieronta rentouttaa lihaksia sekä lievittää erilaisia kiputiloja kehossa. Asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan hieronta
voi olla rentouttavaa tai jonkin alueen perusteellisempaa käsittelyä tarkoituksena poistaa
mm. lihaskireyksiä ja niiden mukanaan tuomia ongelmia.

– Kärsitkö lihas-, nivel- tai pääkivuista?
– Onko fyysinen kehityksesi tyssännyt?
– Hyrrääkö aineenvaihduntasi?

Varaa aika

 

hieronta

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta rentouttaa lihaksia sekä lievittää erilaisia kiputiloja kehossa. Asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan hieronta voi olla rentouttavaa tai jonkin alueen perusteellisempaa käsittelyä tarkoituksena poistaa mm. lihaskireyksiä ja niiden mukanaan tuomia ongelmia.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta poikkeaa klassisesta hieronnasta siten, että siinä huomioidaan urheilijan sen hetkinen valmennus- ja kilpailusuunnitelma. Hieronta voi olla esimerkiksi suoritukseen valmistavaa tai siitä palauttavaa.

Hieronta sisältää tutkimisen, hieronnan sekä tarvittavat lihasvenytykset kotihoito-ohjeineen. Hierontakäsittelyt sisältävät perinteisen klassisen hieronnan ohella asiakkaan tarpeiden mukaan mobilisoivaa hierontaa sekä triggerpistekäsittelyä.

Triggerpistehieronta

Triggerpiste on kipupiste joka sijaitsee kireässä lihaksessa tai sen lihaskalvossa. Triggerpiste on tunnustellessa kipeä, ja se voi säteillä kipua pitkänkin matkan päähän kehossa. Näitä pisteitä sekä niitä ympäröiviä alueita käsittelemällä jännitys ja kipu saadaan laukeamaan.

Triggerpistehierontaa suoritetaan tarpeen mukaan kaikkien hieronta- ja fysioterapiahoitojemme yhteydessä.

Mobilisoiva hieronta

mobilisointi

Mobilisoivalla hieronnalla vaikutetaan pehmytkudosten lisäksi myös niveliin sekä nivelkapseleihin, jolloin hoidolla on myös nivelliikkuvuutta ylläpitävä tai edistävä vaikutus. Mobilisoiva hieronta on siis merkittävässä asemassa kehon optimaalisen toiminnan ylläpitämisessä.

Mobilisoivaa hierontaa sovelletaan asiakkaan tarpeen mukaan jokaisen hieronta- ja fysioterapiahoidon yhteydessä.

Kinesioteippaus

IMG_1839

Kinesioteippauksella lievitetään kiputiloja sekä tilanteen ja tarpeen mukaan aktivoidaan, rauhoitetaan tai ohjataan kehon toimintaa. Kinesioteippauksella voidaan myös poistaa turvotusta, sekä vaikuttaa positiivisesti arpikudoksiin.

Kinesioteippaus sopii lähes kaikille, ja moni on saanut kinesioteippauksesta paljon apua vaivoihinsa.