Liikunta- ja kehonhuoltopalvelut

Fysioterapia

Huom! Nyt myös fysioterapian etävastaanotto! Etävastaanotto tapahtuu tarpeidesi mukaisesti puhelimitse tai videoyhteyden avulla (Zoom).

Laadukasta fysioterapiaa

Eikö olisikin kaikin puolin helpompaa jos hoitaisimme ongelmasi yhdessä pois ennenkuin oireileva kehon osasi sanoo sopimuksen irti?
Fysioterapiametodimme poikkeavat perinteisistä versioista siten, että panostamme ennaltaehkäisyyn.

Kipu on aina merkki siitä, että kehosi yrittää varoittaa sinua jostakin.

– Pystytkö toimimaan arjessa rajoituksetta ja kivutta?
– Onnistuuko kyykkyyn meneminen?
– Kääntyykö niska autoa peruutettaessa?

Varaa aika

 

koulutukset

Fysioterapia- kuntouta ja ennaltaehkäise

Fysioterapia mielletään yleisesti ainoastaan kuntouttavaksi toiminnaksi, mutta Fysio-Origon toiminta-ajatuksena on vahvasti myös vaivojen ja vammojen ennaltaehkäisy. Fysioterapiassa pyritään selvittämään kehon poikkeavuuksia huolellisen tutkimisen sekä erilaisten kartoitusten avulla. Ongelmien hoitamatta jättäminen voi pidemmällä aikavälillä tuottaa ongelmia.

Saavutetun toimintakyvyn säilyttäminen on myös tärkeä osa fysioterapiaa. Fysio-Origossa tähän pystytään vaikuttamaan tarjoamalla asiakkaille fysioterapian rinnalla mahdollisuus turvalliseen ja kehittävään harjoitteluun.

Fysio-Origon tarjoama fysioterapia toteutetaan aina yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. Fysioterapiassa keskitytään asiakkaan terveyteen, liikunta- ja toimintakykyyn sekä niiden rajoituksiin. Fysioterapian keinot ovat monet; kunkin asiakkaan tarpeen mukaan fysioterapiaan kuuluu:

  • ryhti-, liikkuvuus- sekä toiminnallinen testaus,
  • manuaalisen terapian keinot kuten hieronta, mobilisoiva hieronta, triggerpistekäsittelyt, nivelten mobilisointi, lihasvenytykset eri tekniikoin,
  • kinesioteippaus,
  • kylmä- ja lämpöhoidot,
  • perusteellisemmat liikkuvuus- ja lihastasapainokartoitukset sekä
  • harjoitus- ja kuntoutusohjelmien tekeminen.

Urheilijoille tarjoamme urheiluhieronta- ja urheilufysioterapiapalveluita.

Mitä urheilufysioterapia on?

Urheilufysioterapian ja fysioterapian ero on yksinkertaisimmillaan siinä, että urheilufysioterapiassa asiakkaana on urheilija. Pääpainotukset hoidossa voivat olla hieman erilaiset johtuen urheilijan valmennus- ja kilpailusuunnitelmasta sekä siitä, missä kohtaa ”urheilijan vuotta” ollaan menossa.

Urheilijan hieronta ja fysioterapia sekä niiden tukitoimet

  • Eri kausien lihashuolto
  • Liikkuvuus- ja lihastasapainokartoitukset (lajikohtaiset painotukset)
  • Lihasvenytykset
  • Kylmä- ja lämpöhoidot
  • Kinesioteippaus
  • (Urheilu)vammojen kuntoutus akuuttivaiheesta alkaen
  • Urheilijoiden hieronnassa ja fysioterapiassa otetaan huomioon urheilijan sen hetkinen valmennus- ja kilpailukausi ja hoidoissa edetään niiden mukaan. Jokaisen urheilijan kohdalla huomioidaan myös lajikohtaiset erityispiirteet.

Urheilijoiden hieronnassa ja fysioterapiassa otetaan huomioon urheilijan sen hetkinen valmennus- ja kilpailukausi ja hoidoissa edetään niiden mukaan. Jokaisen urheilijan kohdalla huomioidaan myös lajikohtaiset erityispiirteet.

Voit lukea lisää urheilufysioterapiasta Suomen Urheilufysioterapeutit Ry:n (SUFT) sivuilta. SUFT:n asiantuntijaverkostoon pääset tutustumaan tästä.

Huom! Mikäli Sinulla on lääkärin lähete fysioterapiaan,  olet oikeutettu Kela-korvaukseen. Fysio-Origolla on Kelan suorakorvaussopimus, joten maksat hoidoista ainoastaan omavastuuosuuden, eikä Sinun tarvitse hakea korvauksia jälkikäteen Kelasta.